Blommor och stenar på alvar, äng och i skog.

Eva Åkerstedt

Jag heter Eva Åkerstedt och jag driver företaget: ÖlandsNatur i Mörbylånga på södra Öland. Jag talar svenska, engelska och tyska och har goda erfarenheter av att guida danska och norska grupper.

Mitt huvudsakliga intresse är Ölands flora och de faktorer som påverkar spridning och växtsätt bl a på alvaret.
Jag är utbildad geo- och naturupplevelseguide på Öland. I grunden är jag  mellanstadielärare, jag har undervisat i många år, på olika stadier inom grundskola, gymnasium, SFI och KOMVUX.

Världsarv Ölands geologi och historia ligger mig naturligtvis extra varmt om hjärtat, det som tillsammans med Ölands bönder i årtusenden format och nu upprätthåller världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap.
Även Ölands guldålder, de spektakulära järnåldersborgarna, utgrävningarna i Sandby Borg, den mystiska borgen i Ismantorp, Eketorps Borg, Borgholms slott och Solliden ligger inom mitt intresseområde.

Då coronarestriktionerna nu gör att endast 8 personer får vara i en grupp, blir guideturerna snabbt fulla. Därför gör jag det möjligt för privata grupper att få en guidning till samma pris som för de schemalagda turerna. Om ni är minst 6 personer och vill ha en guidning, kontakta mig så kanske vi kan hitta en lämplig tid. Då betalar ni 150 kr/pers för de kortare turerna och 200 kr/pers för de längre vandringarna.

Arbetslag, vänner, privatpersoner till fots, cykel,  i bil eller buss – kontakta mig för förslag.

Ni kan nå mig på mobil 070-3565617

 

 

cykla i världsarvet

Vill du känna alvarsvinden i håret, dofter av timjan och mynta? Vi kan ordna en guidad cykeltur för dig och dina vänner, ditt arbetslag eller din släktgrupp.

 

akerstedt.eva@gmail.com 070-3565617

Eva Åkerstedt turer