Alltid med en historia i beredskap!

Annica Hedman

Jag heter Annica Hedman och utgår från radbyn Föra på norra Öland. Föra Trädgård är en fysisk trädgård med plats för personligt växande och återhämtning och även namnet på mitt företag. Utöver guideturer på Öland har jag konserter, föreläsningar och yoga i trädgården. Mer info hittar du här.

Jag har varit aktiv Ölandsguide sedan 2013, mest som bussturledare för inkommande grupper men även för enskilda och mindre grupper. Dessförinnan var jag medarbetare på Ölands Skördefest och ansvarig för den publika verksamheten på Borgholms Slott där jag hade mycket kontakt med dagens offentliga Öland.

Jag älskar att berätta och brinner för att förmedla historia på ett lättsamt och medryckande sätt som lyfter fram sammanhangen mellan nu, förr, naturen, idéer, skeenden och människors liv. Jag kan ta dig med från kust till kust, från norra till södra udden, från alvaret – via tätaste lövskog och jordbruksbygd – till sjöängar och sandstränder, på vägar du kanske aldrig hittat annars.

Under 2021 kommer jag att ha hel- och halvdagsvandringar i den öländska naturen, ibland i kombination med lunch eller middag. Se vidare bland mina turer nedan eller kontakta mig för en skräddarsydd tur!

info@annicahedman.se 070-606 39 64

Annica Hedman turer

-

Vandring i Ölands Stenrike

Följ med på vandringstur längs en del av Ölands stenkust. Vi upplever alvarets flora och rymd hela tiden i närheten av Kalmarsund. För den fågelintresserade finns alltid något att se, så ta med kikaren! Dagens vandring startar sommaridyllen Djupvik vid Ölands västra kust. Vi följer kusten längs landborgen kantad av gamla stenbrott, längs en väg som […]

Läs mer
-

Öland från fyr till fyr

Ölands guldkorn från norr till söder.

Läs mer