Alltid med en historia i beredskap!

Annica Hedman

Jag heter Annica Hedman och utgår från radbyn Föra på norra Öland. Föra Trädgård är en fysisk trädgård med plats för personligt växande och återhämtning och även namnet på mitt företag. Utöver guideturer på Öland har jag konserter, föreläsningar och yoga i trädgården. Mer info hittar du här.

Jag älskar att berätta och brinner för att förmedla historia på ett lättsamt och medryckande sätt som lyfter fram sammanhangen mellan nu, förr, naturen, idéer, skeenden och människors liv. Jag kan ta dig med från kust till kust, från norra till södra udden, från alvaret – via tätaste lövskog och jordbruksbygd – till sjöängar och sandstränder, på vägar du kanske aldrig hittat annars.

Jag berättar om Ölands långa kulturhistoria, folkliv, sagor och sägner. Här hittar du mer om mitt Öland.

Under 2021 kommer jag att ha hel- och halvdagsvandringar i den öländska naturen, ibland i kombination med lunch eller middag. Se vidare bland mina turer nedan eller kontakta mig för en skräddarsydd tur!

 

info@annicahedman.se 070-606 39 64

Annica Hedman turer

-

Vandring Djupvik-Jordhamn

Följ med på vandringstur längs en del av Ölands stenkust. Vi upplever alvarets flora och rymd hela tiden i närheten av Kalmarsund.

Läs mer
-

Öland från fyr till fyr

Ölands guldkorn från norr till söder.

Läs mer
-

Magiska Mittlandet

Upplev ruinerna efter Ölands stolta historia från kust till kust.
Slott, borgar, kapell, skeppssättningar och kultplatser från för länge sedan samspelar med det moderna jordbrukslandskapet i sommarparadiset.

Läs mer
-

Öländska Trädgårdar

Jag ordnar skräddarsydda besök i offentliga och privata trädgårdar, kryddar upplevelsen med trädgårds- och odlingshistoria och erbjuder även besök i förstklassiga plantskolor. Den här turen går att beställa för en grupp, stor eller liten, i buss eller bil. Kontakta mig för en utflykt som passar er som hand i trädgårdshandske!

Läs mer
14/07/2021 - 14/07/2021

Vandring Föra-Djupvik-Föra

Följ med på vandringstur från Föra kyrkby mitt på ön till sommaridyllen Djupvik vid Kalmarsund och tillbaka på små vägar genom Föra socken i Ölands Stenrike. Vi får närkontakt med jordbrukslandskap, betesmarker och alvarmarker längs vägen.

Läs mer
28/07/2021 - 28/07/2021

Vandring Djupvik-Föra-Djupvik

Följ med på vandringstur från sommaridyllen Djupvik vid Kalmarsund till Föra kyrkby mitt på ön och tillbaka på små vägar genom Föra socken i Ölands Stenrike. Vi får närkontakt med jordbrukslandskap, beten och alvarmarker längs vägen.

Läs mer